Saker att tänka på vid köp av ny skrivare

Dags att köpa ny skrivare? Lite efterforskning kan spara dig en hel del pengar i längden. En av de viktigaste frågorna att ställa sig själv är hur mycket man skriver ut. Just denna fråga skapar dock en del problem då många tänker att de bara behöver det billigaste och väljer en för ett par hundralappar.

Anledningen till att detta blir ett problem är att de billigaste skrivarna nästan alltid är de dyraste driftmässigt. De brukar oftast bara ha två stycken bläckpatroner vilka har skrivhuvuden i sig vilket är väldigt dyrt att byta ut. Sedan kan de absolut duga om du bara skriver ut någon gång per månad eller har tänkt ha den som en backup. Blir det oftare än så skulle däremot en bättre skrivare med separata färgtoner bli betydligt billigare i längden.

KöOm du frågar en säljare som kan mycket om skrivare vad som passar bäst för dina vanor kommer du förmodligen få ett väldigt bra svar. Blir du uppvisad den absolut dyraste utan någon riktig motivering bör du dock prata med en annan säljare.

En annan sak att tänka på är vilka typer av utskrifter du gör. Är det i princip bara text som skrivs ut kan du överväga att skippa en med färg helt. Det billigaste du kan komma undan med då är en monolaserskrivare som bara använder sig av svart pulver i en stor toner.

Vanligast är däremot att man åtminstone vill ha möjligheten att skriva ut i färg och då kan man tänka på om man ska ha en färg- eller laserskrivare. Det vanligaste är att man använder sig av en bläckskrivare och det passar utmärkt för både kontorsmaterial och några bilder här och där. Skrivare från HP är att rekommendera då de ofta har stora bläckpatroner som blir billigare att använda sig av än en färglaserskrivare i samma liga.

Om du på kontoret skriver ut mycket färgglada diagram och illustrationer kan en färglaserskrivare passa bättre. Även dessa gör HP väldigt bra.

Är fotografier det som du brinner mest för bör du kolla på specifika fotoskrivare. Pixma-skrivarna från Canon sköter detta väldigt bra och fungerar också helt okej när det kommer till text. Vill du få så bra text som möjligt med en sådan ska du ha fem bläckpatroner i. En med svart färg som bara används till text och en annan svart som jobbar tillsammans med färgpatronerna med rätt typ av färg. Sedan såklart också de vanliga färgpatronerna.

Idag blir det också vanligare att man köper en skrivare med flera funktioner än att bara skriva ut. Exempelvis med scanner. Känner du att du inte behöver det kommer du ofta mycket billigare undan.

All lycka på jakten efter din nya skrivare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *