Läsarfråga: min Epson XP 540 skriver inte ut gult. Vad gör jag?

Vi har fått en in läsarfråga från Bengt som har problem med sin skrivare. Frågan löd som följande

– Hej. Jag har en Epson XP-540 sedan lite drygt ett år tillbaka och den har fungerat felfritt fram tills nu. För ett par dagar sen skulle jag skriva ut ett foto som var av alla möjliga färger, men jag misstänker att det är något fel på den gula patronen för ingen färg med gult i sig är med på fotot, varken gul, orange eller röd. Enligt skrivaren ska det fortfarande finnas ungefär 40 % gul färg kvar, men den skriver inte ut någonting. Även min dator verifierar att färgen inte är slut. Jag har gjort felsökning på felsökning i skrivaren men den hittar inga fel, förutom att den ibland blinkar lite orange med två lampor. Jag har bara behövt byta ut den gula färgpatronen till en ny, de andra är alltså originalpatroner som fungerat utan problem i över ett år. Vad ska jag göra? Bengt.

Jag har mailat ett svar till Bengt, men tänkte att det är lika bra att ta upp här på billigabläckpatroner.nu också, om någon annan stöter på samma problem i framtiden. Mitt svar är följande:

Hej och tack för din fråga. När det kommer till skrivarproblem finns tyvärr inga superlösningar som alltid fungerar, men några tricks finns det som brukar lösa en del problem. Angående lamporna som lyser så betyder de att ett okänt skrivarfel uppstått eller att patronen sitter fel. Har du tagit ut den gula patronen och satt i den ordentligt igen? Ett gammalt trick men ack så effektivt.

Epson felsökning

Hur du tolkar blinkande lampor i en Epson.

Är det kanske så att den nya färgpatronen du köpte till din Epson så kallad kopia, eller är det en originalpatron? Om det är så att det är en kopia kan det vara det som är problemet. I ca 99 % av fallen fungerar kopiorna precis lika bra som originalen, men ibland kan man ha riktig otur med de patronerna. Är det något fel märks det ganska snabbt, men det kan också fungera flera utskrifter innan problemen uppstår. Är det på det viset skulle jag rekommendera dig att beställa nya original-färgpatroner till din Epson och se om problemet kvarstår. Det kan kännas lite drastiskt, men också ett av de bättre tillvägagångssätten.

Om det nu är så att det är en originalpatron i och du har testat att starta om och ta ut patronen i fråga samt felsökt utan framgång skulle jag ta kontakt med återförsäljaren för att få vidare hjälp. Hoppas att det löser sig!

Har ni några fler frågor är ni varmt välkomna att skicka in dem på vår sida Kontakt.

Uppdatering: Bengt har hört av sig igen och meddelade att problemet är åtgärdat. Patronen satt fel i skrivaren.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *